Reseguide Peking
1 Start
2 Om Peking
3 Innan du reser
4 Resan
5 Pekingguiden
6 Om oss
 » Hotell i Peking     » Restauranger i Peking     » Attraktioner i Peking     » Shopping i Peking     » Barer och klubbar i Peking    » Reseböcker till Peking
Genvägar:

- Startsida
- Snabbfakta om Peking
- Pekings stadsdelar
- Kommunikationer
- Inför resan
- Snabbguide i kinesiska
- Boka resa till Peking
- Reseguidens startsida
- Hotell i Peking
- Mat och dryck
- Sevärdheter
- Shopping
- Barer och klubbar
- Reseböcker & rese-tidningar

- Om oss
- Tipsa en vän
- Länkar
- Sitemap

 

Restauranger i Peking

Kinamat i Peking

Det kinesiska köket har blivit uppskattat i hela världen, och utbudet och variationen är antagligen allra störst i just Peking. Spännande ingredienser och smaker blandas med lokala influenser till en härlig mix!

Men givetvis finns mer än bara "kinamat"
i Peking. Om du tröttnat på den kinesiska maten finns det gott om McDonalds och Pizza Hut. Du kan också besöka något av hotellen i den franska Novotelkedjan som har både goda och prisvärda bufféer med västerländsk mat!

Här hjälper vi dig att hitta rätt restaurang i Peking:

Court Yard

Halvlyxig restaurang vid Himmelska fridens torg med utsikt över den Förbjudna staden. De flesta maträtterna är mycket välsmakande och priserna klart humana. Servicen är inte alltid helt perfekt, men på det stora hela är detta ändå en av Pekings allra bästa restauranger sett till läget och priserna.
95 Donghuamen Dajie

Din Tai Fung

Din Tai Fung erbjuder mycket väl tillagad klassisk kinesisk mat. Nudlar och degknyten samlas med annan traditionell mat i en trevlig mix som de flesta borde uppskatta. Dessutom känns det väldigt fräscht vilket givetvis är ett extra plus.
24 Xinyuanxili Zhongjie

Red Capital Club

En av våra absoluta favoriter är Red Capital Club i en av Pekings hutonger. Kombinerad restaurang och bar i ett hus från kejsartiden. Som namnet avslöjar är det kommunisttiden som präglat miljön, och rätterna på menyn är inspirerade av kommunistledare. En rolig detalj är att man kan lyssna på Maos röst i en telefon. Utan tvekan värt ett besök!
66 Dongsi Jiutiao

Jia 21

En modern restaurang som riktat in sig på mat från den gigantiska Yunnanprovinsen i Kina. Maten skiljer sig en del från det traditionella Pekingköket - på ett positivt sätt. Här kan du prova på något spännande från en annan del av det väldiga riket - utan att behöva tömma plånboken.
21 Beitucheng Donglu

Youtsuba

Pekings främst Sushirestaurang? Influgen sushi från Tokyo i kombination med trevlig personal är en vinnande kombination. Detta är riktig japansk sushi av högsta kvalitet som med råge överträffar det bästa man hittar i Sverige!
Xindong Lu

People 8

People 8 i Peking är en ultramodern inrättning där den lite trendigare befolkningen frodas. I stilren, lyxig design serveras här japansk-kinesiska fusionsrätter som känns både traditionella och nyskapande på samma gång. Oftast god service och trevlig atmosfär!
18 Jianguomenwai Dajie

Beijing Palace

Gott om traditionella kinesiska rätter men ont om turister. Kom ifrån det moderna Peking ett tag och gå in i Beijing Palace och vi kan nästan lova att du blir nöjd!
130 Chaoyangmennei Dajie

Nuage

En vietnamesisk restaurang i mysig miljö som förmedlar en slags odefinierbar kärlek till maten. Inte vad man kan kalla billigt, men inte heller dyrt. Bra service.
22 Qianhai Dongyan

För en mer alltäckande guide över Pekings alla caféer och restauranger, föreslår vi att du köper en mindre guidebok över staden. Vi har tipsat om ett antal riktigt bra från bara c:a 50 kr som kan beställas direkt på nätet. Och då ingår betydligt mer än bara en restaurangförteckning.

» Klicka här för att läsa våra tips på guideböcker

 

Letar du efter hotell i Peking?

Just nu är det väldigt bra priser på Hotels.com.

» Klicka här!


 

Copyright © Snuffis Webbproduktion 2010 | Sitemap | Annonsera | Kontakta oss | Om cookies | Pekingguiden.nu - gratis resguide reseguide till Peking i Kina
Läs om Förbjudna staden, Himlens tempel, Himmelska fridens torg, Lamatemplet, Kinesiska muren, Sommarpalatset, Minggravarna och mer i Pekingguiden